Site-ul Instituției Avocatul Poporului folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii acestora, conform Regulamentului 679/27 aprilie 2016

 

 

Pregătirea profesională a membrilor MNP. Participarea la cursuri/simpozioane/conferințe organizate la nivel național și internațional. Alte acțiuni ale MNP.

 

Pe plan național

●masă rotundă organizată în data de 26 martie 2018 cu personalul Centrului Zonal Craiova, având ca temă ,,Investigarea, analiza, raportarea mărcilor traumatice, practica CPT, Protocolul de la Istanbul”.

● workshop organizat în data de 30 martie 2018 de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – Filiala Bacău, cu tema “Asistența socială, pilon al dezvoltării sustenabile a comunității”, eveniment organizat cu prilejul Zilelor Asistenței Sociale 2018.

● eveniment organizat în data de 12 aprilie 2018, de conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări la București, cu ocazia celebrării a 137 de ani de la promulgarea primei Legi asupra străinilor.

● dezbaterea cu tema ʺDrepturile Omului – Standarde, experiențe și practici instituționale românești", organizată de Universitatea Titu Maiorescu, în data de 23 aprilie 2018.

● masă rotundă cu tema ″Reglementarea executării măsurilor de siguranță cu caracter medical – o necesitate pentru România″, organizată în data de 22 mai 2018 de Comisia pentru egalitate de șanse din Senatul României, Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, IRDO, Consiliul Național al Dizabilității din România și Asociația Română de Psihiatrie Medico-Legală, la Palatul Parlamentului.

● întâlnire de lucru organizată la sediul instituției Avocatul Poporului, în perioada 12-13 iunie 2018 cu întreg personalul Domeniului privind prevenirea torturii în locurile de detenție cu tema - documentarea cazurilor de tortură, analizarea practicii CPT, SPT, Protocolul de la Istanbul.

● dezbaterea ″Rolul Psihologului în Societatea Românescă″, organizat în data de 3 iulie 2018 de Colegiul Psihologilor din România şi Comisia de Muncă și Protecția Socială, Camera Deputaților, la Palatul Parlamentului.

● întâlnirea semestrială desfășurată în data de 13 iulie 2018, în cadrul Penitenciarului Bacău cu privire la schimbul de experiență în cadrul Strategiei de Reintegrare Socială, conform H.G. 389/2015 cu privire la Planul Național de implementare a Strategiei de Reintegrare Socială.

● exercițiu de evaluare participativă, organizat în data de 30 august 2018, de UNHCR București, la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanti de Azil București.

● Conferința națională a preoților capelani de penitenciare ″Mărturisire la an centenar″, în perioada 10-14 septembrie 2018, la Penitenciarul Aiud.

● workshopul cu tema: ,,Colaborarea interinstituțională în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor private de libertate", organizat în data de 19 octombrie 2018 de Penitenciarul Mărgineni în parteneriat cu Sucursala Teritorială Prahova-Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

● Ediția a V-a a Festivalului Naţional Interpenitenciar ”InterFest”, organizat de Penitenciarul Bucureşti-Jilava, la data de 11 septembrie 2018, în cadrul penitenciarului.

● seminarul organizat în perioada 01-02 noiembrie 2018 la București de Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS România) în parteneriat cu Reprezentanța în România a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR).

● simpozion organizat în perioada 1-2 noiembrie 2018, cu participare internațională, cu tema “Școala – principalul mijloc de păstrarea a libertății sufletului în mediul oprimant”. Simpozionul s-a desfășurat la sediul Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău și a fost organizat de Penitenciarul Bacău, Asociația TART, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, Universitatea “Vasile Alecsandri” Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – Structura teritorială Bacău, Colegiul Psihologilor din România – Filiala Bacău.

● activitatea „Biblioteca vie” organizată în data de 2 noiembrie 2018 de Penitenciarul Slobozia în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Slobozia, activitate creditată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România cu 2 credite profesionale.

● evenimentul organizat în perioada 21-22 noiembrie 2018, în cadrul Festivalului Multiart pentru deținuți ,,Dana Cenușă-Descătușarea prin cultură”, proiect derulat de Administrația Națională a Penitenciarelor în colaborare cu Teatrul ,,Nottara” din București în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

● masă rotundă organizată în perioada 18-19 octombrie 2018 cu tema ”Importanța instanțelor judecătorești în procedura de azil, plasarea în custodie publică a străinilor și aplicarea altor măsuri restrictive pentru solicitanții de azil”, organizată de UNHCR și Institutul Național al Magistraturii. La masa rotundă au participat: domnul Eduardo Yrezabal, reprezentantul UNHCR în România, care a făcut o scurtă prezentare a activității Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite în România; reprezentanți ai Institutului Național al Magistraturii, ai Inspectoratului General pentru Imigrări (Direcția Azil și Integrare și Direcția Migrație) și ai JRS România.

● Conferința cu tema: ʺIntegrarea migranților și refugiaților în România: progrese și probleme actuale", organizată în data de 26 noiembrie 2018 de Centrul pentru Inovare Publică- București.

● workshop-ul cu tema: ,,Colaborarea interinstituțională - element facilitator al reintegrării sociale a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate", organizat în data de 7 decembrie 2018 de Penitenciarul Slobozia în parteneriat cu Sucursala Teritorială Tulcea-Colegiul Național al Asistenților Sociali din România. 

●întâlnirea cu toți membrii instituției Avocatul Poporului, în perioada 12 – 13 decembrie 2018, la sediul instituţiei Avocatul Poporului din București, unde a fost analizată inclusiv activitatea MNP desfășurată în cursul anului 2018.